De Amerikaanse maffia: Een geschiedenis Thomas Reppetto

ISBN: 9789085490036

Published:

Paperback

306 pages


Description

De Amerikaanse maffia: Een geschiedenis  by  Thomas Reppetto

De Amerikaanse maffia: Een geschiedenis by Thomas Reppetto
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 306 pages | ISBN: 9789085490036 | 6.32 Mb

Iedereen heeft wel een voorstelling van hoe het toegaat in de Amerikaanse maffia, vaak gevoed door de populariteit van films als The Godfather, Once Upon a Time in America, The Untouchables en Goodfellas en het succes van de dramaserie The Sopranos.MoreIedereen heeft wel een voorstelling van hoe het toegaat in de Amerikaanse maffia, vaak gevoed door de populariteit van films als The Godfather, Once Upon a Time in America, The Untouchables en Goodfellas en het succes van de dramaserie The Sopranos.

Reppetto ontdoet de verhalen over de bekende wiseguys van alle romantiek en laat de naakte, gewelddadige waarheid van de zien van de criminele organisatie die de maffia is.De Amerikaanse maffia. Een geschiedenis gaat over hoe de Amerikaanse maffia zich, van haar oorsprong in milieus van voornamelijk Italiaanse immigranten ontwikkelt tot de machtige, invloedrijke syndicaten van criminele zakenlieden als Lucky Luciano en Al Capone.

Reppetto laat zien hoe deze nieuwe Amerikanen ten tijde van de crisis van de jaren dertig en tijdens de drooglegging grote mogelijkheden zagen zich via illegale handel te verrijken. En we lezen hoe het kon gebeuren dat de invloed van de maffia zich uitbreidde tot politiek, justitie en politie en naar de wereld van de gokparadijzen Las Vegas en Atlantic City en naar Hollywood.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De Amerikaanse maffia: Een geschiedenis":


1stpreshonesdale.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us