Naisten seksuaalinen valta Henry Laasanen

ISBN:

Published:

Paperback

356 pages


Description

Naisten seksuaalinen valta  by  Henry Laasanen

Naisten seksuaalinen valta by Henry Laasanen
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 356 pages | ISBN: | 9.50 Mb

Naisten seksuaalisen vallan käsitettä käytetään sujuvasti arkisissa keskusteluissa, mutta aiheen tieteellisempi tarkastelu on jäänyt vähälle huomiolle. Kirjassaan Laasanen tutkii, mistä naisten seksuaalinen valta on peräisin, millaisten mekanismienMoreNaisten seksuaalisen vallan käsitettä käytetään sujuvasti arkisissa keskusteluissa, mutta aiheen tieteellisempi tarkastelu on jäänyt vähälle huomiolle.

Kirjassaan Laasanen tutkii, mistä naisten seksuaalinen valta on peräisin, millaisten mekanismien kautta se toimii ja mitä vaikutuksia sillä on yhteiskunnassa. Pyrkimyksenä on osoittaa, että naisten seksuaalinen valta on eräs yhteiskunnan keskeisistä vallan muodoista, joka siirtää varallisuutta ja muita resursseja miehiltä naisille.

Kääntöpuolena naisten seksuaalinen valta aiheuttaa miehille kustannuksia, jotka ilmenevät maskuliinisen rooliodotuksen kapeutena ja pakkona suorittaa.Kontrolloimalla miesten seksin saantia naiset voivat vaikuttaa merkittävällä tavalla miesten käyttäytymiseen, sillä saadakseen seksiä miesten on tehtävä erilaisia asioita. Toisin sanoen miesten on maksettava seksistä tavalla tai toisella. Seksi edustaa siten palvelua tai palkkiota, jonka nainen voi tarjota tai pidättäytyä sen tarjoamisesta.

Vain harvat kirjoittajat ovat tuoneet tuon näkökulman esiin suoraan, ja naisten seksuaalinen valta näyttääkin olevan yhteiskunnassa perustavanlaatuinen tabu, josta ei saisi puhua avoimesti.Laasasen kirja edustaa helppolukuista ja populaaria yhteiskuntateoriaa, vaikka se rakentuukin laajan tieteellisen lähdeaineiston varaan. Monitieteinen kirja yhdistelee sosiologiaa, evoluutiopsykologiaa, sosiaalipsykologiaa, feministisiä teorioita ja taloustiedettä. Kirja tuo näkymättömänä pysyneen naisten seksuaalisen vallan yhteiskunnallisen keskustelun keskipisteeseen ja ravistelee yhteiskuntatieteiden ja sukupuolentutkimuksen vakiintuneita ajattelumalleja ennen näkemättömällä tavalla.Kirjan kirjoittaja Henry Laasanen on Jyväskylässä asuva yhteiskuntatieteiden maisteri, joka tekee väitöskirjaa aiheesta Miesten tasa-arvo-ongelmat Suomessa.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Naisten seksuaalinen valta":


1stpreshonesdale.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us