Maşina de iubit, cea sacră şi profană Iris Murdoch

ISBN:

Published:

Paperback

496 pages


Description

Maşina de iubit, cea sacră şi profană  by  Iris Murdoch

Maşina de iubit, cea sacră şi profană by Iris Murdoch
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 496 pages | ISBN: | 5.18 Mb

Roman distins cu premiul Whitbread 1974Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman construit in jurul unor personaje aflate in cautarea pacii interioare, iremediabil compromisa de cite un eveniment brutal. Montague Small, un scriitor deMoreRoman distins cu premiul Whitbread 1974Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman construit in jurul unor per­so­naje aflate in cautarea pacii interioare, iremedia­bil com­promisa de cite un eveniment brutal. Montague Small, un scriitor de romane politiste, este neconsolat dupa moartea sotiei sale, a carei fidelitate ramine sub semnul intrebarii.

Small isi detesta cartile, iar orice incercare de a‑si gasi o ocupatie acaparanta esueaza, in afara unui interes tot mai viu fata de dificultatile cu care se con­frunta vecinul sau, Blaise Gavender, psiho­tera­peut ama­tor, si fata de sotia acestuia. Treptat, Gavender ajunge sa‑l obsedeze tot mai mult, caci pare sa duca o viata dubla, impartindu‑se intre familia sa „legitima” – sotia si fiul sau adolescent – si existenta alaturi de amanta si celalalt fiu.

Incapabil sa decida la ce anume este dispus sa renunte, Blaise va permite acestei situatii ambigue sa afecteze iremediabil vietile tuturor celor implicati.„Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman avind ca tema durerea pe care sint in stare sa si-o provoace unul altuia, dar si lor insisi, oameni cit se poate de obisnuiti si vulnerabilitatea a ceea ce ne-am obisnuit sa luam drept normalitate. Atit notele sumbre, cit si frumusetea acestei carti memorabile provin din constientizarea faptului ca lumea din jurul nostru nu functioneaza pe baza unor principii etice sau estetice, ca acesta este un lucru in care cred numai copiii, dar nici macar inocenta lor nu e o pavaza impotriva realitatii.” (Elaine Feinstein)„Nu incape indoiala ca Iris Murdoch este una dintre cele mai stralucite romanciere contemporane.

Forta imaginatiei sale, inteligenta si subtilitatea cu care dezvaluie adevaruri umane profunde o plaseaza printre marii scriitori ai ultimei jumatati de secol.” (The Times)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Maşina de iubit, cea sacră şi profană":


1stpreshonesdale.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us